Projelerim - PROJE 6 (3. SINIF) GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ



PROJE 6 (3. SINIF) GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ


PROJENİN ÇIKIŞ NOKTASI :

      Proje için verilen arazi Adana seyhan gölü kenarında olup uzun ince bi arazidir . İçerisinde Mimar Sinan Amfisini bulunduran arazide Mimar Sinan Amfisinin korunması istenmiştir . Arazinin içinde bu yapıyı korurken aynı zamanda bütünlük sağlanması istenildiğinden arazi boyunca dağılan gençlik merkezinin adının hakkını verdiği hareketli yollar projenin çıkış noktası olmuştur . Tasarımda referans olarak Mimar Sinan Amfisi esas alınmış olmakla birlikte genlerimizi oluşturan DNA sarmalından esinlenilmiş yollarla projeye hareket katması amaçlanmıştır .          


PROJENİN TANIMI :

     Proje bünyesinde , atolyeler , yemekhane , kafeler , çok amaçlı salon , kütüphane gibi gençlere hitap eden içerisinde çeşitli konserlerin etkinliklerin yapıldığı aynı zamanda göl kenarında yürüyüş parkuru ve spor alanları da bulundurmaktadır .
     Projenin amacı hareketli yollarla gençliğin enerjisini kaybetmemesi sağlandığı için proje bünyesindeki yollar birbiriyle bağlantılı olup her yere ulaşım sağlanmaktadır .
     Projede bulunan atolyeler birimi bünyesinde bitki bilim dersliği , müzik stüdyosu , resim atolyesi , dans atolyesi , maket ve mimari çizim atolyesi ve yemekhane birimiyle bağlantılı çalışan yemek atolyesi bulunmaktadır . 
     Gençlik merkezine girişte insanları karşılayan alışveriş birimleri çok amaçlı salon ve kütüphane birimleri bulunmaktadır .
     Spor alanları göl manzaralı kafeler ve açık sosyal alanlar da projede mevcut halde bulunmaktadır .